Mecal

Industrie, Techniek, Zakelijke dienstverlening

Bedrijfsnaam
Mecal
Sectoren
Industrie, Techniek, Zakelijke dienstverlening
Aantal bedrijfsvestigingen
1
Aantal werknemers
51 tot / met 100
Contact
Dick van Haare
D.vanHaare@mecal.eu
053-4821400

Bezoek onze kanalen

Bedrijfsactiviteiten:

MECAL analyseert, adviseert, ontwerpt, engineert, ontwikkelt en integreert geavanceerde oplossingen om een zo hoog mogelijke waarde te creëren voor haar klanten. Wij hebben internationale getalenteerde collega’s in multidisciplinaire teams om ideeën om te zetten in echte, vermarktbare oplossingen. MECAL werkt nauw samen met haar klanten en heeft een reputatie de best mogelijke oplossingen te bieden. Samen met een selecte groep ontwikkelpartners wordt gewerkt aan het mondiaal vermarkten en door te ontwikkelen, los van geografische beperkingen.

MECAL is een onafhankelijk hightech ingenieursbureau en biedt een veelvoud aan diensten in drie disciplines:

Wind industry, Semiconductor & Mechatronics
MECAL is marktleider op het vlak van onafhankelijke windturbine engineering en inspecties in Nederland, en al meer dan 20 jaar actief in de internationale wind industrie. Met haar vooraanstaande rol heeft MECAL een succesvolle bijdrage geleverd in een groot aantal projecten zowel in het veld als in de R&D. Met innovatieve oplossingen als bijvoorbeeld de hybride windtoren van ATS, een dochteronderneming van MECAL, en volledige turbineontwikkeling neemt MECAL internationaal een unieke expertisepositie in.

MECAL heeft zich daarnaast sinds haar oprichting ontwikkeld als een leidende speler in het toepassen van modelgebaseerde ontwikkelmethode in hightech mechatronica. Vanuit de vestiging in Eindhoven en Enschede past een groep specialisten deze methode toe ten behoeve van de ontwikkeling van de nieuwste front-end lithografiesystemen, back-end. In het voorbije decennium heeft MECAL de modelgebaseerde ontwikkelmethodes ingezet voor het in eigen beheer ontwikkelen en realiseren van mechatronische systemen voor systeembouwers in binnen- en buitenland. Een breed scala aan activiteiten en producten zijn door MECAL succesvol ontwikkeld.

Delen via social media