Siemens Nederland N.V.

Industrie, Zakelijke dienstverlening

Sectoren
Industrie, Zakelijke dienstverlening
Aantal werknemers
> 500 werknemers
Contact
Niké Ter Heide
Nike.ter_heide@siemens.com
074-2402000

Bezoek onze kanalen

Bedrijfsactiviteiten:

Siemens Nederland N.V. locatie Hengelo is een wereldwijd actieve solution provider voor de olie- en gasindustrie. De core business bestaat uit compressorinstallaties voor de exploitatie van olie- en gasvelden en aansluitend transport. Deze worden zowel rechtstreeks aan de eindgebruikers geleverd als aan contractors, over de hele wereld.

Eigen productie
Vanuit Hengelo wordt de behoefte van een klant vertaald in een ontwerp voor een compressorunit en wordt de realisatie ervan Gecoördineerd, van detailontwerp tot installatie on site. De hoofdcomponenten worden voornamelijk uit het productportfolio van Siemens gehaald. Niet alleen de compressor zelf, maar ook de aandrijving (of het nu stroom- of gasturbines of een elektromotor betreft) en alle regelapparatuur wordt door Siemens zelf geproduceerd.

Ervaring en flexibiliteit
Elke compressorunit is een miljoenenproject dat, vanwege de snelheid en hectiek die inherent zijn aan de olie- en gasindustrie, onder grote tijdsdruk moet worden uitgevoerd. Dankzij enkele decennia ervaring in deze sector, gedegen projectmanagement en een hoogstaande engineerafdeling is Siemens Nederland N.V. locatie Hengelo hier als geen ander toe in staat. Ook onze flexibiliteit speelt daarbij een rol. Die is te danken aan:

- de eigen 'roots' in de olie- en gaswereld;
- een eigen workshop voor assemblage, inclusief faciliteiten voor het testen van complete -samengestelde units;
- in house, specialistische engineeringkennis;
- de back-up en wereldwijde aanwezigheid van Siemens.

Eén aanspreekpunt
Dat Siemens verhoudingsgewijs veel werk zélf (vaak in Hengelo) uitvoert, heeft nog een ander voordeel: de klant heeft één aanspreekpunt. Siemens kan een integrale garantie op de héle installatie bieden, én biedt één loket voor onderhoud, reparatie en prestatieverbetering van geleverde installaties.

Delen via social media